14 oktober 2009

Lammbollar

Jag tänkte dela med mig av ett smarrigt recept som är en god, nyttig och mer vuxen variant på köttfärssås och pasta.

4-6 portioner

400 gram lammfärs (kan ersättas med annan färs)
3 msk strömjöl
1 dl vatten
1 ägg
1 dl hackad bladpersilja

1 stor gul lök
2 burkar krossade tomater
1 burk kikärtor
salt och peppar
oregano, 1-2 tsk

Blanda ingredienserna till färsen och låt den svälla 10 minuter. Hacka under tiden löken och fräs den mjuk i olja i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater och kryddor. Låt koka under lock 5 minuter. Under tiden så rullar man färsen till stora bullar, 14-16 stycken. Lägg i dem i såsen och koka under lock 7 min. Därefter vänder man bollarna med en träsked och häller i kikärtorna. Koka 7 min till. Servera med pasta.

1 kommentar: