24 februari 2011

Lakritsmaräng

I helgen bakade jag lakritsmaränger som blev helt fantastiskt goda. Vackra blev de också, alldeles tunna och melerade av lakritsen. Vi åt dem till hallonglass men de är fantastiska att äta som de är.

Såhär gör du:

3 äggvitor
1 dl socker
1 tsk citronsaft
1 paket lakrisal

Det allra bästa resultatet får man om man låter äggvitorna stå framme i rumstemperatur över natten, men det går naturligtvis bra ändå.
Vispa äggvitorna tills de stelnar. Vänd ner sockret och citronsaften och vispa till ett hårt skum. Krossa lakrisalen i en mortel och vänd ner. Vispa med elvispen igen, så att marängen blir hård.
Bre ut ett tunt lager på två bakplåtsklädda plåtar och grädda i 100 grader i en timme. Stäng sedan av ugnen och låt plåtarna stå kvar tills ugnen svalnat.
Bryt i bitar, ät och njut!




1 kommentar: