10 september 2009

Etikett:mat

Jag gillar att laga mat och baka, även om jag aldrig tycks få tid för att göra det. Middagsmaten som ska röras ihop klockan fem med en trött och hungrig Alde som säger "Adde bäppa dej" är inte så kulinriskt stimulerande utan mer ett stressmoment.

Vi försöker veckohandla och jag känner alltid idétorka vad gäller maten, vad ska man hitta på, vad går fort?
Därför tänkte jag göra en ny etikett i bloggen med namnet MAT, där jag tänkte lägga ut middagstips för att förhoppningsvis kunna få respons och tips från andra.
Vad ska ni äta idag?

Vi ska äta kesoplättar, jag har aldrig gjort det tidigare men receptet är såhär:

4 port
500 g keso
4 ägg
5 msk dinkelmjöl

Mixa allting med stavmixer och låt svälla lite. Grädda i stekpanna eller i ugn, 175 grader i cirka 10 minuter. Servera med sylt eller för min del, hallon.

Jag ska berätta sedan hur de smakade.

3 kommentarer:

  1. Jag tror det blir gott, jag har gjort piroger med keso i, det blv jättegott så jag tror på det!

    SvaraRadera
  2. låter ju fantastiskt gott ju!! det ska vi apselut prova! jag gillar ju annars flottiga pannkakor, men snart måste man ju verkligen börja tänka på vad man stoppar i sig å detta låter helt klart som favvo-material =) kramar!!

    SvaraRadera
  3. Amanda: jag gillar ju också dessa pannkakor men kesoplättar är så mycket nyttigare att man inte kan motivera sig till annat.
    Men då kan man göra pannkakstårta vid speciella tillfällen istället, kanske får bli en klassiker när vi ses nästa gång!
    Kram

    SvaraRadera