7 februari 2010

Vikten av en vårdad och trendig look

Som journalist är det viktigt att alltid hålla stilen. Att aldrig gå ut utan smink skulle kunna vara ett av de tio mediala budorden. Att ha en matchad outfit, snygg väska, självsäker framtoning och en trendig look är nära på självklart. Allt detta och mycket mer står att läsa i den utmärkta boken Byt namn och andra sätt att lyckas som journalist. Det är min ledstjärna, utan den vore jag blott intet.
Därför tänkte jag försöka inspirera till att alltid vara chic, att precis som modebloggerskan Engla aldrig någonsin tillåta sig själv att sunka ner sig. Ska man nödvändigt sunka ner sig ska det göras med stil. I Englas fall med mjukiskläder från Odd Molly, i mitt fall en rosa plyschdress från Vingåkers Outlet.
Som idag när jag går runt i en dimma med dunkande huvud och värkande hals. Självklart är jag piffad.
Dagens outift går i den mjuka stilen, en naturlig look. Mitt hår ser kanske otvättat och risigt ut men tro mig, det ligger många timmars jobb bakom det. Låt er inte luras av ett ansikte som synes vara utan smink, alla makeupartister vet att det svåraste som finns är att skapa naturlighet. Idag känner jag att jag lyckats, en naturlig look, perfekt för hemmalivet.
Jag har på mig ett par långkalsonger från Polarn o Pyret som fått de perfekta hängande knäna. Till det en urtvättad svart tunika från MoonRow som blev noppig efter en tvätt, naturligt från början med andra ord.
För att piffa till det har jag en bolero som jag köpt på Gina Tricot för, hör och häpna, 49 kronor. Det visar att man inte alltid måste köpa allt på fina gatan, nej, hemligheten ligger i blandningen. Mixen.
Strumpor är icke att förglömma, mina har ett charmigt hål på ena lilltån och den kritvita ton de hade då de var nya har sakta blivit gråvita. Man får ha tålamod för att få strumporna så genuina, tillhör man den stressade skalan lägger man enklast sina vita strumpor med en mörk maskin tvätt. Då får man naturlighet på ett kick.

Naturlighet är alltså dagens look, morgondagens har jag inte börjat fila på än.
Om man vill bevandra sig mer i journalisternas ytliga värld kan jag rekommendera ett utmärkt hemma-hos-reportage hos skribenten Johanna Stenius som gläntar på dörren till det mediala hemmet.


Mitt ansikte råkade visst försvinna och jag orkar inte ta en ny bild efter att ha arrangerat denna

4 kommentarer:

  1. Härligt Emma! Vi borde göra hemma hos-jobb hos varandra! Kram från piffJohanna

    SvaraRadera
  2. Du är verkligen så bra Emma!! Klockrent.. =) Hoppas att ni kryar på er för fullt! Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Haha, det här var det roligaste jag läst på länge. Ha en fortsatt underbar dag!

    SvaraRadera
  4. Hahaha! Nu blev den här dagen genat mycket bättre.

    Sitter ju här i jeans med matfläckar, sambons tröja och håret har halt dreadlocks för min hårborste har försvunnit.

    SvaraRadera